Dokter Christophe Breusegem

Goeie dag! Ik ben Christophe Breusegem, en wil me graag even voorstellen. Geboren en opgegroeid in de omgeving van Gent.De opleiding tot arts doorliep ik aan de Universiteit Gent met meermaals behalen van grote onderscheiding. Daaropvolgend deed ik 1 jaar wetenschappelijk onderzoek aan de dienst Oogheelkunde Universitaire Ziekenhuizen Leuven en was ik assistent oogheelkunde gedurende 1 jaar te UZ Brussel. De opleiding tot oogarts gebeurde aan de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde te Maastricht met goede chirurgische opleiding.

Vanaf midden 2014 tot eind 2018 was ik klinisch staflid Oogheelkunde te Maastricht Universitair Medisch Centrum.Daar stond ik in voor vitreoretinale heelkunde en was ik de hoofdoogarts van de polikliniek oogheelkunde te Sint-Truiden.

Sinds midden 2018 tot heden ben ik klinisch staflid Oogheelkunde aan het Universitair Ziekenhuis Brussel. Mijn subspecialisatie is vitreoretinale heelkunde. Ook begeleid ik arts specialisten in opleiding.
In 2019 zijn wegestart met de private oogartsenpraktijk. Daar zie ik patiënten voor algemene oogheelkunde, cataract en netvlies aandoeningen.
Mijn aandachtsgebieden zijn vitreoretinale heelkunde (achtersegment) en (complexe) cataract chirurgie (voorsegment) naast algemene oogheelkunde.
Ik ben eerste auteur van meer dan 10 A1 publicaties van wetenschappelijke artikelen in vooraanstaande oogheelkundige tijdschriften.

Onze visie is een hoogstaande kwalitatieve oogzorg aan te bieden op een menselijke manier. Beschikbaarheid, heldere en bondige communicatie, correctheid, een juiste diagnose en up-to-date behandelingen met aandacht voor menselijke aspecten.

Graag zien wij u op afspraak om u van dienst te zijn!

Professor Dr. Peter Raus

Professor Dr. Peter Raus behaalde in 1982 zijn artsentitel aan de Universiteit van Leuven. Zijn specialisatie Oogheelkunde volgde hij bij de Professoren Missotten (Leuven, België), Barraquer (Barcelona, Spanje) en Emarah (El Mansourah, Egypte). Zijn kennis Ooglidchirurgie vulde hij verder aan in New York bij Dr. Bosniak, pionier in de Ooglidchirurgie.

Sinds 2019 is Professor Dr. Peter Raus verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Brussel en daarnaast werkzaam in zijn private praktijk Miró Centrum voor ooglidchirurgie en esthetiek te Geel.

Hij is Belgisch vertegenwoordiger en examinator bij de European Board of Ophthalmology  en lid van de Raad van Bestuur van meerdere Oogheelkundige vereniging o.a. de Belgische Academie voor Oogheelkunde. Zijn aandachtsgebied is Ooglidchirurgie.

Prof. Dr. Peter Raus heeft maandelijks gespecialiseerde consultaties in onze praktijk.

Verpleegkundige Mariska Seymons

Goeie dag! Ik ben Mariska Seymons, geboren te Mechelen en opgegroeid in de omgeving van Landen.

Mijn studies gebeurden aan het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde te Hasselt met afstuderen in het jaar 2009.

Daarna werkte ik 2 jaar als operatieverpleegkundige in het Sint-Trudo ziekenhuis te Sint - Truiden.

Zo heb ik de kans gekregen om kennis te maken met de oogheelkunde, waar ik interesse in had.

De keuze is gemaakt om voltijds in de oogheelkunde te werken. Vanaf 2011 ben ik werkzaam geweest in de polikliniek oogheelkunde te Sint - Truiden bij Dr. Budo en daarna bij Dr. Breusegem / Maastricht UMC.

Vanaf 2019 werk ik in de private praktijk van oogarts Dr. Breusegem in de Brusselse regio.

Ik sta in voor onderzoekingen bij patiënten, pre- en post-operatieve zorgen, assisteren bij operaties en patiënten te begeleiden om het zo goed mogelijk naar hun wens te maken. Daarnaast help ik bij het maken van afspraken en administratie.

Ik heb reeds 8 jaar ervaring in de oogheelkunde, en ben blij te werken in deze sector. Dat doe ik met veel plezier en wil nog steeds bijleren.
Graag zie ik jullie tegemoet in de praktijk!